2019. március 22., péntek

Duplán diós szelet


Kaptunk egy nagy zacskó pucolt dióbelet, aminek nagyon örvendtünk, hisz nagy kedvenc nálunk a dió. A blog bejegyzéseiből is látszik mennyire szeretjük a diós sütiket, hisz hamarosan eléri a 100-at a közzétett diós receptek száma, és még nagyon sok ötletem van. :) Most egy egyszerű, duplán diós szeletet készítettem, aminek a tésztájába darált dió került, a tetejére pedig darabos diót szórtam. Az egészségesebb vonalat tartva, finom búzaliszt helyett teljes kiőrlésűt használtam, és cukor helyett eritritet. 
Finom lett, nagyon jól esett a reggeli tejes kávé mellé. :)

Megjegyzés: Ez a sütemény hagyományos hozzávalókból is elkészíthető (finom liszt, cukor). Előfordulhat, hogy nem lesz szükség az egész tejre, arra figyeljünk, hogy a massza állaga kevert tészta állagú legyen. 
A kisült sütemény tetejét porcukorral is megszórhatjuk.

Hozzávalók:

- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg darált dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 10 dkg eritrit
- 1/2 tk sütőpor
- 0,5 dl olíva olaj
- 2 dl tej

Tetejére: - 8 dkg darabos dió + 2 dkg eritrit

Elkészítés:

Egy tálba mérjük a lisztet, a darált diót, a sót és a fahéjat, és elvegyítjük.

Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel és sütőporral, majd az olajat is hozzákeverjük.
Végül váltakozva hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tejet.

Egy 24 x 29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk.

Rászórjuk az eritrites darabos diót, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 28-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

Kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése