- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
- 3 dkg búzasikér
- 1 tk púpos tk (tengeri)só
- 1 mk sütőpor
- 1 tojássárga
- 0,5 dl olíva olaj
- 3,5 dkg apróra vágott fekete olívabogyó
- kb. 18-20 dkg görög joghurt
Tetejét lekenni: - 1 tojásfehérje
Szóráshoz: - só, de ez el is hagyható
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (lisztek, búzasikér, só, sütőpor) egy nagyobb tálba mérjük és elkeverjük. Közepében kis fészket alakítunk ki, majd beletesszük a tojássárgát és az olajat is beleöntjük. Egy kicsit elkeverjük a körülötte levő liszttel, majd összegyúrjuk annyi joghurttal, hogy egy nem ragacsos, nyújtható tésztát kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy joghurttal.)
Cipót formálunk a tésztából és 10 percet pihentetjük.
Ezután enyhén lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk vagy tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk sóval. Én elhagytam volna a sót a tetejéről, de a nyers tésztát kóstolva a férjemnek nem volt elég sós.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése