A sok édesség után jöjjön egy finom sós rágcsa is. Csak sima sós rudakat terveztem, de aztán volt még egy pár szem árválkodó olívabogyó a hűtőbe, gondoltam beleteszem, elrontani úgy sem tudja. És milyen jól tettem, mert nagyon finom lett, csak úgy ettük egyiket a másik után. :D
Ebből az adagból egy gáztepsire való adag lett.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 4 ek tejföl
- 1,5 tk tengeri só
- 4 dkg apróra vágott olívabogyó
Lekenni: - 1/2 tojásfehérje + 1 csipet só
Elkészítés:
A sóval elvegyített lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az apróra vágott olívabogyót és összegyúrjuk annyi tejföllel hogy jól összeálljon a tésztánk.
Sütőpapíron kb. fél centis vastagságú téglalapá nyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Derelyevágóval kb. 2x6 cm-es rudakat vágunk, lekenjük a villával felvert, és sóval elkevert tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd az egyben maradt részeket, még melegen, a vágások mentén eltördeljük.
Nem nagyon szeretem az olívabogyót, de annyira gusztán néznek ki a kis rúdjaid, hogy rögtön felfigyeltem rá. :)
VálaszTörlésHa nem szereted az olívabogyót, akkor akár el is hagyható, nélküle is nagyon finom. :)
TörlésValamiért az olívabogyóval nem sikerült még barátságot kötnöm, de jól néznek ki a rudacskák :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Csigabige! :)
TörlésAmint Gabriellának is írtam, nyugodtan kihagyhatod az olívabogyót, már próbáltam és nélküle is nagyon finom. ;)
Nekem semmi bajom az olajbogyóval, főleg, ha ilyen fincsi sós rágcsában köt ki:-)
VálaszTörlésOkki, most leszek ám bajban:-) Tőled kell sütnöm-főznöm a Blogkóstolóra:-) Azért bajban, mert már annyi mindent kinéztem tőled, s nehéz lesz a választás. De persze örülök, mert legalább "muszáj" lesz elkészíteni ezt-azt, amit különben sokáig halogatnék.
Kedves Gerdi, örülök hogy kaptál kedvedre valót, biztos vagyok hogy sikerül majd eldönteni hogy mit is készíts el. Remélem majd a végeredménnyel meg lesztek elégedve, ízleni fog nektek, is. :)
TörlésKíváncsian várom a bejegyzést. :)
Nem szeretem az olajbogyót, de a férjem annál jobban - én meg őt... <3 - így vittem magammal a receptet. :-)
VálaszTörlésAkkor muszáj Neki elkészíteni, várom a férjed visszajelzését. ;)
Törlés