2014. augusztus 31., vasárnap
Kókusztejes kalács
Egy kicsit lehűlt az idő, s olyan jól esett bekacsolni a sütőt és érezni a frissen sült kalács illatát. Angyalkalácsnak indult, végül Hokkaido kalácsnak formázott kókusztejes kalács lett. :) Egyszerű, finom kalács és a reggeli hűvös időben nagyon jól esik egy csésze forró tejeskávéval.:)
Hozzávalók:
- 2 dl kókusztej
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 60 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 cs. vaníliacukor
- 3 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej (a liszt milyenségétől függően szükség lehet több, vagy kevesebb tejre)
Lekenni:
- 1 tojássárga
- 1 tk víz
Elkészítés:
A hozzávalókat a kenyérsütőgép táljába mérjük és bedagasztjuk.
Lezárjuk a gépet és duplájára kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 4 egyforma részre vágjuk.
Mindegyik tésztadarabot hosszúkás, vékony csíkra nyújtjuk. Ha netán túl szélesre sikeredett, hajtsuk félbe, majd szorosan tekerjük fel.
Egy sütőpapírral bélelt nagy kalácsformába (9,5x15x31 cm) egymás mellé helyezzük a tekercseket, tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt kalácsot vízzel hígított tojássárgával lekenjük, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Félidőnél takarjuk le alufóliával a tetejét, hogy ne égjen meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jaj, milyen szépséges...
VálaszTörlésNálunk nincs hűvös, olyan kellemes most az idő errefelé. :) Ettől függetlenül a kalács bármikor jöhet (tudod, hogy kelt tészta rajongó vagyok:)).
Húh, de jól néz ki! Tetszik és biztosan finom is! :)
VálaszTörlésDe szép foszlós kalácsod lett :-)
VálaszTörlésHű de szépséges! És milyen nagyon jó ötlet a kókusztej a kalácsba!!
VálaszTörlésEzt a receptet viszem, mihelyt beszerzek minden hozzávalót, én is megsütöm.
VálaszTörlés