Hozzávalók:
- 4 db zsenge tök (kb. 70-80 dkg)
- 80 dkg érett paradicsom
- 1 kicsontozott csirkemell
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 2-3 ek olaj
Elkészítés:
A tököt megmossuk, végeit levágjuk és megpucoljuk, majd felkockázzuk.
A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Kivesszük a vízből, állni hagyjuk egy kicsit, míg annyira hűl hogy megtudjuk fogni, majd lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.
A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk.
A megpucolt és apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, és ha már érezni az illatát akkor a csirkemell kockákat is beletesszük és fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a tököt és paradicsomot, majd sózzuk és borsozzuk.
Közepes lángon, fedő alatt, néha belekavarva, addig főzzük, amíg a tök roppanós lesz.
Födő nélkül pár percig még forraljuk, hogy sűrűsödjön be (vigyázva, hogy a tök ne főjön szét), majd lezárjuk a lángot. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekavarjuk és máris tálalhatjuk.
Nnnnnnna, ezt most jól megjegyzem! Szuperjó recept!!!
VálaszTörlésÉn biztos nem bíbelődök a hámozással, így fél óra - szuper! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept! Finomakat esztek.
VálaszTörlés