Ha egy egyszerű salátára vágyunk sültek mellé, vagy csak úgy önmagában, nagyon ajánlom ezt a káposztasalátát. Tele van vitaminokkal, finom ropogós, és aránylag hamar is megvan. :)
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta (kb. 60-65 dkg)
- 15 dkg sárgarépa
Hozzávalók az öntethez:
- 1 tojássárga
- 1 tk mustár
- 1 dl napraforgóolaj
- 1 dl tejföl
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1 tk méz
- só, bors
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk és egy nagy salátás tálba szórjuk.
A sárgarépát meghámozzuk, majd lereszeljük a reszelő nagy lyukán és hozzákeverjük a káposztához.
Az öntethez előbb elkészítjük a házi majonézt, amihez a tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd vékony sugárban hozzáöntve az olajat, kikavarjuk. A kész majonézt a tejföllel hígítjuk, majd ízesítjük sóval, borssal és a mézzel.
Rálocsoljuk a felaprított zöldségekre, alaposan elkeverjük, hogy az öntet mindenhol bevonja a zöldségeket. Hűtőbe tesszük és legalább 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Bármilyen sült mellé nagyon finom.
Nagyon guszta! Nekem a káposzta amúgy is a kedvencem, úgyhogy ez nagyon finom lehet :-)
VálaszTörlésImádom, nálunk is gyakran készül. Főleg ilyenkor, ősszel, "káposztaszezonban"! :) Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésEl is hiszem hogy finom mert nagyon guszta!
VálaszTörlés