2014. szeptember 24., szerda
Fordított almás süti kekszmorzsával
Könnyű almás süti, amit roppant egyszerű elkészíteni. Én a nagy sietségben kifelejtettem a sütőport, de nélküle is nagyon finom volt, és szép magas lett. :)
Ezzel a sütivel jelentkezem is a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) legújabb fordulójára, melynek Süni a "minden ízű gyümölcs" témát választotta.
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 1,3 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor (nálam kimaradt)
Egyéb hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 8 dkg darált háztartási keksz
- 1 kg alma
- 2 ek citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Rácsorgatjuk a citromlevet és a fahéjjal együtt összekeverjük.
Egy közepes méretű tepsit (24x32 cm) kivajazzunk és egyneletesen rászórjuk a darált kekszet. Erre ráhelyezzük a fahéjas almát, és félreteszük, amíg elkészítjük a tésztát.
Külön választjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, majd a sárgával elkeverjük az olajat.
Közepes kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval, majd a cukrot is hozzáadva több részletbe, addig keverjük, amíg egy kemény habot kapunk. Ezután hozzácsurgatjuk az olajjal kikavart tojássárgát, végül pedig a a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Ráöntjük a masszát az almás rétegre és elsímitjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ahogy kivettük a sütőből 1-2 percet pihentetjük, majd rácsra (vagy tálcára) borítjuk és kihűtjük.
Forrás innen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta lett :D Remek párosítás!
VálaszTörlésJól néz ki, biztos finom is! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Tetszetős sütemény! :)
VálaszTörlésTök jól néz ki, nem ettem még ilyen jellegű sütit. A tésztát elnézve, nem hiányzott belőle semmilyen hajtóerő. :-))
VálaszTörlésHány fokon sütöd?
VálaszTörlés180 C fokon sütöm kb. 30 percet, de a sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
TörlésKöszönöm válaszát! ��
VálaszTörlés