Egyik receptes füzetembe kerestem egy gyümölcsös pitét, és "belebotlottam" a kenyérlángos receptjébe. Ez volt péntek este, másnapra még semmi ebéd ötlet sem volt, kérdem is a férjemtől mit szól egy finom magyaros pizzához, aztán a szalonna hallatán jött is a gyors igenlő válasz. :) Így az ebéd kérdése is megoldódott, és milyen jó hogy a langalló mellett döntöttünk, nagyon finomra sikeredett. :)
Többször kéne lapozgassam a régebbi receptes füzeteimet, mert így a feledésbe merült finomságok újra asztalra kerülnének. ;)
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 ek burgonyapehely
- csipet cukor
- 1 kk tengeri só
- 1/2 cs. szárított élesztő
- kb. 2 dl langyos víz
Hozzávalók a feltéthez:
- 2 dl tejföl
- 1-2 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
- 12 dkg császárszalonna
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy rugalmas tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Ezalatt, a tejfölt ízesítjük sóval, borssal és az áttört fokhagymával.
A szalonnát csíkokra vágjuk és picit átsütjük.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.
Ha megkelt a tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületre borítjuk és tepsi méretűre nyújtjuk (nálam kb. 25x30 cm).
Sütőpapíros, vagy kivajazott tepsibe helyezzük a tésztát és előmelegített sütőben 5-8 perc alatt elősütjük.
Kivesszük a sütőből, a fokhagymás tejföllel egyenletesen lekenjük a tetejét, megszórjuk az elősütött szalonnával és hagymával, majd tetejét jó bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatoljuk a sütőben és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ezekkel a finomságos feltétekkel csakis fincsi lehetett, nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésÉrzem az ízét a számban, de jó lenne most egy kicsi szeletke belőle! :)
VálaszTörlés