- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 4 dkg búzasikér
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 tojás
- 8 dkg eritrit
- 1 érett banán (11 dkg tisztán mérve)
- 3 ek olaj
- 0,4 dl tej
- 6 dkg pekándió
- 5 dkg étcsokoládé pasztilla vagy apróra vágott étcsokoládé
Tetejére: - pár darab pekándió
Elkészítés:
A pekándiót darabosra vágjuk, majd a csokit is hozzáadva elkeverjük 1 ek liszttel.
A banánt villával pépesítjük.
A lisztet és a búzasikért egy edénybe mérjük, majd elkeverjük a sóval, a fahéjjal és a sütőporral.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata. Tovább keverve hozzáadjuk a pépesített banánt és az olajat.
Spatulára váltunk, és váltakozva hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a tejet. Végül a diót és csokoládét is hozzáforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt 21 x 12 cm-es őzgerinc/kalács formába öntjük a masszát, tetejét kirakjuk pekándióval egy kicsit belenyomkodva a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve, a túllógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából és rácson kihűtjük.
Én a banánt minden formában szeretem. Ebből a sütiből is jöhet egy-két szelet. 😊
VálaszTörlésNagyon guszta lett. Vanilinhez csatlakozva nekem is jöhet a banán, bármikor, bármennyi 😁. Ahogy írod, a banántól finom szaftos lesz a sütik tésztája. Fincsi lehetett a sütid, hiszen sok finomság van benne 😃
VálaszTörlés