- 5 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3/4 cs sütőpor
- 8 dkg eritrit
- 5 tojás
+ 1 ek frissen facsat citromlé
Megj.: Durum liszt helyett finom lisztet is lehet használni, eritrit helyett pedig kristálycukrot.
Elkészítés:
A lisztet és a darált diót egy edénybe mérjük, majd elkeverjük a sóval, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel, és a sütőporral.
A körtéket megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházukat kivájjuk, majd felszeleteljük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, és félretesszük felhasználásig.
Az egész tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata.
Egy spatulával óvatosan, több részletben hozzáforgatjuk a lisztes keveréket, majd egy sütőpapírral kibélelt, 24 x 20 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!)
Sütőből kivéve teljes kihűtjük, majd tetejét megszórjuk porított eritritttel, és szeleteljük.
Nagyon finom lehet, és mutatós is. A körte nálunk is kedvenc, csak kár hogy idény ennyire drága minden gyümölcs, zöldség...
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin!
TörlésIgen, sajnos mindennek elég nagy az ára, és jól meg kell gondolni, hogy miből mennyit vásárol az ember, és mire használja fel.