- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé pasztilla (legalább 54%-os)
- 12 dkg tahini (szezámpaszta)
- ízlés szerint méz (opcionális)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Leöntjük a csicseriborsó levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A mangót meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
A fokhagymát és hagymát megpucoljuk.
Késes konyhai robotgépbe tesszük a lecsepegtetett csicseriborsót, a kockára vágott mangót, az áttört fokhagymát és a felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a tahinit, a citromlevet és a fűszereket, majd krémesre mixeljük.
Robotgép hiányában, minden hozzávalót egy magas falú edénybe teszünk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Az állagán javíthatunk a csicseriborsó levével, citromlével és/vagy olívaolaj hozzáadásával.
Kóstoljuk meg, és ha szükségét érezzük, ízesítjük még citromlével és/vagy fűszerekkel.
Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.