Hozzávalók a tésztához:
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 20 dkg durum liszt
- 1 csipet só
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 8 dkg eritrit
- 2 tojás
- 0,5 dl olaj
- 0,6 dl tej
Hozzávalók a morzsához:
- 1 ek eritrit
- 1 ek darált dió
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. A 8 dkg eritritből elveszünk 1 evőkanállal, és elkeverjük az 1 teáskanál őrölt fahéjjal, majd az almakockákat megforgatjuk benne. Félretesszük felhasználásig.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd elvegyítjük.
A tojásokat a megmaradt eritrittel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, vékony sugárba hozzáöntjük az olajat és a tejet, és krémesre keverjük.
Spatulára váltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül pedig hozzáforgatjuk az almakockákat is.
A morzsához a hozzávalókat kézzel gyorsan összedolgozzuk. NEM kell hogy összeálljon, a lényeg, hogy morzsás maradjon!
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba.
Megj.:Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve pár percet pihentetjük a formákba, majd kivesszük a muffinokat a formákból, rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.