Reggelire vagy a délutáni kávé mellé is jó választás, de akár a kirándulásra is magunkkal vihetjük. :)
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1 csipet só
- 2 ek (kb. 20 g) egész mákszem
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg vaj
- 8 dkg eritrit
- 3 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- kb. 0,3 dl tej
+ 12 tk szilvalekvár
Elkészítés:
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, az egész mákszemet, az őrölt fahéjat és a sütőport, majd elkeverjük.
A vajat az eritrittel habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata. A tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk. Kisebb fokozatra állítjuk a mixert, és váltakozva hozzáadjuk a joghurtot és a lisztes keveréket, végül pedig a tejet is.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd egy-egy kanálnyi masszát teszünk a kosárkákban. Erre rákanalazunk középre egy teáskanál szilvalekvárt, végül befödjük egy kanálnyi masszával, ügyelve arra, hogy ne rakjuk tele a papírkosárkákat, csupán két-harmadáig.
Megj: Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell a mélyedéseket. Nem fog beleragadni a muffin.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve pár percig a formába pihentetjük, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Mákos mindig jöhet! :-D
VálaszTörlésIgaz? :D Nálam is jöhet bármikor, nagy kedvenc. :)
Törlés