Én most csokoládémázat tettem a tetejére, de ez akár el is hagyható, habár nem ajánlom, és helyette meglehet enyhén szórni porcukorral, sőt még önmagában is tökéletes. Nem igényel díszítést, hisz nagyon látványos desszert.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 cs. sütőpor
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 5 tojás
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz + 3 ek a barna masszához
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
Elkészítés:
A lisztet egy tálba mérjük. Hozzáadjuk a sütőport és a reszelt citromhéjat, és elkeverjük.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük
A tojások sárgáját a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata, majd az olajat is hozzáadva tovább habosítjuk. Több részletbe, váltakozva hozzákeverjük a vizet és a sütőporos lisztet, majd fellazítjuk pár evőkanálnyi tojáshabbal. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a megmaradt tojásfehérje habot, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
Két részre osztjuk a masszát, és az egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport és a vizet.
Egy kuglóf formát kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel, majd az aljára teszünk egy evőkanálnyi fehér masszát. Erre jön 1 evőkanál kakaós massza. A masszát nem kell elkenni, és mindig az előző közepébe kell tenni az újabb kanál masszát! Addig adagoljuk a masszát, amíg el nem fogy mind a fehér, mind a kakaós massza.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése