2014. február 27., csütörtök

Zebratorta




Itt volt az ideje, hogy felkerüljön ez a süti is blogra. Nem csak hogy mutatós, de finom is. Lehet a tetejére szórni egy kis porcukrot, vagy akár lekvárt kínálni mellé tálaláskor. Mi csak így simán, egy bögre kávés tejjel fogyasztottuk. :)

Hozzávalók:

- 5 tojás
- 18 dkg porcukor
- 1 cs. vanília cukor
- 37 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz + 3 ek a barna masszához
- 2 ek kakaó

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Állandó kevergetés mellett, több részletben, váltakozva hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beforgatjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport és a 3 evőkanál vizet.

Egy 26 cm-es csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A forma aljába, középre, a fehér tésztából először 1 kanál masszát teszünk, majd erre jön 1 kanál kakaós massza. A tésztát nem kell elkenni, és mindig az előző közepébe kell tenni az újabb kanál tésztát! Addig kanalazzuk a masszát, amíg el nem fogy mind a fehér, mind a kakaós massza.











Ha azt szeretnénk, hogy a csíkok szélesebbek legyenek, akkor tegyünk egyszerre két evőkanál masszát, vagy adagoljuk egy kisebb meregetőkanállal.
Én evőkanalat használtam, és csak 1-1 kanál masszát tettem minden alkalommal.

180 fokon előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

15 megjegyzés:

  1. Jujj, már Te is? Ez nálam is várólistás.... gyönyörű lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már én is. :D (Igaz nem most készült, csak most került fel a blogra.)
      Köszönöm! :)

      Törlés
  2. De nagyon jól néz ki! Ügyes vagy :-) Még nem is láttam ilyet:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin! Örülök, hogy valami újat tudtam mutatni! :)

      Törlés
  3. Nagyon guszta! Ez nekem annyira tetszik olyan lehet mint a kalács ugye? Kifogom próbálni majd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Az állaga olyan mint a kevert süteményeké, olyan jó könnyű. :)

      Törlés
  4. Nálam még várat magára, nagyon szép lett nálad. :) Ahogy írod is, egy bögre kávés tejjel jöhet! :)

    VálaszTörlés
  5. Hát, nem fogod elhinni! Napok óta ezt készülök sütni, csak más formában...
    Annyira szép formás Nálad...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabriella! :)
      Kíváncsian várom majd a te tortádat. :)

      Törlés
  6. Húúú ez valami extra mutatós torta lett! :) Próba gyanús nagyonnn. :)

    VálaszTörlés
  7. A túrós változatot már megsütöttem ezt meg évek óta halogatom, pedig nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki! Nálam is már tervben van az elkészítése :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép a csíkozata, és látszik a bélzetén, hogy könnyű, finom!
    Én már tortának is készítettem, három lapba vágva, csokikrémmel megtöltve. Nagyon kedvelte mindenki, aki evett belőle.

    VálaszTörlés