Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipetnyi só
- 1 ek rumaroma
- 2 ek mogyorókrém
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és sóval együtt habosra keverjük. Addig keverjük amíg kifehéredik és megnő a térfogata, majd az aromát is belekeverjük.
Állandó kevergetés mellett, több részletben, váltakozva hozzáadjuk az olajat és a vizet. Végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük. (Én végig a mixert használtam.)
A masszát kivajazott és lisztezett formába öntjük, tetejét elsimítjuk.
2 ek mogyorókrémet egy kis tálkába teszünk és a mikrohullámú sütőbe megolvasztjuk (vigyázzunk, ne melegítsük fel túl erőssen, kb.45 mp elegendő).
Az olvaszott krémet rácsurgatjuk a massza tetejére majd egy fogvájóval márványosítjuk.
Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve pár percig a formába hagyjuk, majd párszor a konyhapulthoz ütögetjük, és kiborítjuk a sütit egy tálcára.
Jaj, de szép! Tetszetős recept! :)
VálaszTörlésÍgy is nagyon mutatós lett és nagyon finomnak is látszik! :)
VálaszTörlésOlyan sok finomságot készítesz... Most például a teám mellé nagyon jól esne egy szeletke ebből a kalácsból. :)
VálaszTörlés