Még a nyáron volt nagy sláger ez a süti, Gabriella indította útjára, és nagyon sok blogon találkozhattunk vele. Ki barackkal, ki szilvával készítette, én most fagyasztott meggyet használtam hozzá, de szerintem bármilyen gyümölccsel nagyon finom. :)
Ha valami könnyű és finom süteményre vágyunk, ez a süti a tuti befutó! :)
Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2,5 dl joghurt
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 cs vanília cukor
- 7 dkg vaj
+ 25 dkg magozott meggy (nálam fagyasztott)
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet egy tálba keverjük össze a búzadarával.
A tojásokat a cukrokkal keverjük habosra, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Ezután kézi habverővel hozzákeverjük a joghurtot és a megolvasztott, de már kihűlt vajat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, egyneművé keverjük, és 35-40 percig állni hagyjuk.
A meggyet lecsepegtetjük. (Lehet fagyasztott meggyet vagy kompótot is használni, csak jól csepegtessük le. Akár más gyümölccsel is lehet készíteni.)
Egy 20x25 cm-es tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát. Tetejére rakosgatjuk a lecsepegtetett meggyeket, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, négyzet alakúra vágjuk és tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon guszta, olyan könnyűnek tűnik a tésztája, biztos jó lehet.
VálaszTörlésEgy csipet sót biztos elbír!
VálaszTörlésTöbbször megcsináltam már....isteni finom,gyors és egyszerű!
Én teszek bele egy kis fahéjat is.
Köszi a receptet!
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett nektek is! :)
TörlésIgen, igazad van, egy csipet só mindenképpen jót tesz neki. És a fahéj is jó ötlet, a meggy és fahéj jó barátságban van egymással. :)
Én ezt megcsináltam vagy 3x és nem akar tökéletes lenni. Sajnos nagyon pontatlan a recept. Nincs benne egyértelmüen hogy a felvert tojást mikor adom hozzá a lisztes grízes keverékhet? És mit csinálok a vanilia cukorral? És a sütés ideje még dupla ennyi idő alatt is sültelen lett.
VálaszTörlésKedves Istvanovics, sajnálom hogy többszöri próbálkozás után sem sikerült a sütemény.
TörlésA lisztes keverék hozzáadása valóban kimaradt a recept leírásban. Ezt most pótoltam, köszönöm az észrevételt!
A "cukrokkal" alatt értem a cukor + vaníliás cukrot, amit a tojásokkal habosra keverünk.
Ami a sütés idejét illeti, ez csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Ezért is írtam a recept végére, hogy végezzünk tűpróbát.
Nekem ennyi idő elég volt, készre sült a süti.
Remélem, ha még egyszer elkészítenéd, már sikerülni fog. :)
További kellemes Karácsonyt kívánok!🎄