2014. február 20., csütörtök
Búrkifli
Újra a fagyasztott leveles tésztát hívtam segítségül, mint sokszor teszem ha valami finomat gyorsan kell készíteni. :)
Legutóbb, amikor Gabriellánál megláttam a búrkiflit, elhatároztam, hogy legközelebb ezt fogom készíteni leveles tésztából, így íme .... el is készült. :)
Valóban finom, csak a tölteléket ne sajnáljuk belőle. Megeshet, hogy sütés közben kifolyik egy kis töltelék, de sebaj, ha kihűlt meglehet enni így is. ;)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (45 dkg)
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 7 dkg darált dió
- csipet fahéj
+ Tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió
+ porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor.
A fahéjat elkeverjük a darált dióval és óvatosan beleforgatjuk a habba.
A kiengedett leveles tésztát kitekerjük (nekem már eleve ki volt nyújtva), párszor végig megyünk rajta a sodrófával, hogy kb. 3-4 mm vastagságú legyen a téglalapunk.
A tésztát 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, minden négyzet alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük, és kifli alakúra formáljuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük a tejjel hígított tojássárgával és megszórjuk dióval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Címkék:
búrkifli,
desszert,
dió,
diós kifli,
fahéj,
leveles tészta,
tojásfehérje,
tojásfehérje hasznosítás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Guszták lettek! Én is fagyasztott tésztából szoktam sütni a búrkiflit :-)
VálaszTörlésÉn is kérek, én is, én is!!! :) Legközelebb próbáld ki mákkal is, úgy is isteni! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó! Szeretem én is a leveles tésztát:-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, én pont így, diós töltelékkel szeretem a legjobban! :)
VálaszTörlésDe jó, még most vettem észre, hogy megsütötted. Nagyon örülök.
VálaszTörlés