2015. március 30., hétfő
Joghurtos minikuglóf
Nemrég vásároltam szilikon minikuglóf formákat, és már alig vártam hogy kipróbálhassam. Rákerestem a netten receptekre, és végül ez a recept bizonyult a legmegfelelőbbnek. Nem tévedtem, mert nagyon finom lett, és szuper gyorsan el is készíthető. Már kétszer sütöttem meg, és egy másik süti alapjának is felhasználtam a tészta alapot (a héten jön majd arról is a bejegyzés). Lekvár nélkül is lehet is fogyasztani, csak most ez volt a férjem kérése. :)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg vaj
- 9 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl natúr joghurt
+ 12 tk házi szilvalekvár
+ kevés porcukor
Elkészítés:
A lisztet, sütőport és sót egy tálba szitáljuk, elvegyítjük.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és kihabosítjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat is, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és egyneművé keverjük.
A szilikonos mini kuglóf formákat egy tepsire rakosgatjuk, majd a elosztjuk a masszát a formákba. Ügyeljünk arra, hogy ne rakjuk tele a formákat, csupán két-harmadáig.
Előmelegített sütőben, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Ha kihűlt, a mélyedésekben teszünk 1-1 teáskanál lekvárt és megszórjuk porcukorral.
Ó, de szépek! :) Nekem nincs ilyen formám, de régóta tervezem, hogy beszerzek egyet.
VálaszTörlésDe helyes kis formák :-) Nagyon guszta lett a lekvárral!
VálaszTörlésSzépségesek! :-)
VálaszTörlésDe helyes kis "kalapok"! Én is kérnék hozzá lekvárt! :-)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek! Viszem is a receptet, mert nagyon tetszenek! :)
VálaszTörlés