2018. november 15., csütörtök

Zöldborsós-paradicsomos csirkeragu


Nálunk még nyáron készült ez a zöldborsós-paradicsomos csirkeragu, amikor még lehetett kapni zsenge zöldborsót és lédús, ízletes paradicsomot, de lényegében az év bármely időszakában elkészíthető. A zsenge zöldborsó helyett nyugodtan használhatunk mirelit zöldborsót, és ha nincs finom paradicsomunk, akkor adjunk hozzá több sűrített paradicsomot. Egyszerű és ízletes fogás. :)

Hozzávalók 4 főre:

- 50 dkg paradicsom
- 40 dkg csirkemell filé
- 1-2 ek kókuszolaj (vagy olívaolaj)
- 1 vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- bors, só ízlés szerint
- 45 dkg zöldborsó
- 2 tk sűrített paradicsom
- 3 dl házi paradicsomlé

Elkészítés:

A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Kivesszük a vízből, állni hagyjuk egy kicsit, amíg annyira hűl hogy megtudjuk fogni, majd lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.

A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a csirkekockákat a fűszer.

Egy serpenyőbe 1 evőkanál kókuszolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot egy kevés olajjal.

Hozzáadjuk a paradicsom kockákat, párszor átkavarjuk, majd az előresütött csirkekockákat is hozzáadjuk. Izésítjük szárított kakukkfűvel, füstölt paprikával és az áttört fokhagymával. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet és a paradicsompasztával jól elkavarjuk. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, összeforgatjuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

Megkóstoljuk, és ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése