Hozzávalók:
- 19 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 6 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg cukkini (tisztán mérve)
- 2 tojás
- 18 dkg eritit
- 1 tk vanília paszta
- 3 ek kókuszzsír
Elkészítés:
A liszteket elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával és citromhéjjal.
A cukkinit megpucoljuk, megmossuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd állni hagyjuk amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
A tojásokat elkezdjük felverni amíg megnő a térfogata, majd az édesítőt is hozzáadva jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a frissen facsart citrom levét, a vaníliát és az olvasztott kókuszolajat.
A cukkinit kicsavarjuk, majd a tojásos masszához adjuk és óvatosan belekeverjük.
Végül egy spatulával hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve, a túllógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából és rácson kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése