Hozzávalók a túrós masszához:
- 50 dkg krémes tehéntúró
- 2 egész tojás
- 10 dkg eritrit (vagy ízlés szerint más édesítő)
- 1 tk kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 ek vaníliaízű pudingpor
- 2,5 dkg egész mákszem
Hozzávalók a sütőtökös masszához:
- 50 dkg sült sütőtök püré
- 2 egész tojás
- 8 dkg eritrit (vagy ízlés szerint más édesítő)
- 1 tk kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek vaníliaízű pudingpor
- 3 ek zabpehelyliszt (kávédarálón porrá darált zabpehely)
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg sült sütőtök püré
- 10 dkg tejföl
- 3 dkg eritrit (vagy ízlés szerint más édesítő)
- 1 tojás
Elkészítés:
Egy magasabb falú edénybe mérjük a tehéntúrót, hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat, az eritritet és a pudingport, és kézi habverővel egyneművé dolgozzuk. Végül hozzákeverjük a mákot is, és félretesszük felhasználásig.
A sütőtököt megsütjük, teljesen kihűtjük, majd kikaparjuk belsejét, és villával pépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, az eritritet, a citromhéjat, a fahéjat és a pudingport, és egyneművé keverjük. Mivel nekem a massza nagyon híg volt ebben az állapotban, ezért hozzáadtam még 3 evőkanál zabpehelylisztet, és simára kevertem.
Egy 22 cm-es átmérőjű kapcsos formát kivajazzunk és megszórjuk zabpehelyliszttel.
A forma aljába, középre teszünk 1 evőkanállal a túrós masszából, majd erre 1 evőkanállal a sütőtökös masszából. Addig rétegezzük a kétféle masszát, amíg el nem fogynak. A tésztát nem kell elkenni, és mindig az előző közepébe kell tenni az újabb kanál masszát!
Ha azt szeretnénk, hogy a csíkok szélesebbek legyenek, akkor tegyünk egyszerre két evőkanál masszát, vagy adagoljuk egy kisebb meregetőkanállal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-45 perc alatt készre sütjük.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!)
Közben elkészítjük a mázat is, amihez a hozzávalókat simára keverjük.
A sütőből kivett, még forró sütemény tetejére kenjük a mázat és visszatesszük a sütőben még kb. 10 percre.
A sütőből kivéve a formába hagyjuk kihűlni, majd óvatosan levesszük a tortaforma karimáját és szeleteljük.
Eredeti recept forrása innen.
Tényleg nagyon mutatós :-)
VálaszTörlésköszönöm! :)
Törlés