2017. november 17., péntek

Kókusztejes csirkecurry nokedlivel


Már van egy kókusztejes-currys csirkemell a blogon, de amikor megláttam Edónál a kókusztejes csirkecurryt paradicsommal társítva, nagyon megtetszett. Sokat nem vártam vele, minden adott volt itthon, és végül egy finom fogás kerekedett ki belőle. Nekünk nagyon ízlett, és mivel könnyen és gyorsan elkészíthető, kitűnő ebéd vagy vacsora ötlet a rohanó hétköznapokra.

Hozzávalók 5-6 főre:

- 80 dkg csirkemell filé
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 4 dl kókusztej
- 40 dkg darabolt paradicsom paradicsomlében (konzerv)
- só, bors
- 1 tk currypor
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld

Hozzávalók a nokedlihez:

- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- kb. 3 dl víz
- só (kb. 1 csapott tk, vagy ízlés szerint)

+ 1 ek olaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk.

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig pirítjuk.
Ezután felöntjük a  kókusztejjel és a paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal és curry porral, majd puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd 1-2 percig még főzzük.
Megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesítünk.

Közben elkészítjük a nokedlit.

Egy lábasba vizet teszünk forrni. Ha már fő, csak akkor kezdjük el a nokedli készítést.

A sóval elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleütjük a tojásokat, és a vízzel együtt összekeverjük. A vizet csak kisebb adagokba adjuk hozzá, mert a tojás nagyságától függően előfordulhat hogy nem lesz szükség a 3 dl vízre. Nem kell túl sokat keverni, mert akkor a massza nyúlós lesz. Ragacsos, sűrűn folyó tésztát kell kapjunk.

A nokedliszaggatóban több részletben beleöntjük a tésztát, és a fövő vízbe szaggatjuk. Párszor belekavarunk, hogy a nokedlik ne ragadjak össze, majd ha feljöttek a víz felszínére 2 percet még hagyjuk, majd szűrőkanállal kivesszük és hideg folyó víz alatt leöblítjük. Egy edénybe szedjük és elkavarjuk 1 ek olajjal, hogy ne ragadjanak össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése