Hozzávalók 5-6 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 4 dl kókusztej
- 40 dkg darabolt paradicsom paradicsomlében (konzerv)
- só, bors
- 1 tk currypor
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
Hozzávalók a nokedlihez:
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- kb. 3 dl víz
- só (kb. 1 csapott tk, vagy ízlés szerint)
+ 1 ek olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk.
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig pirítjuk.
Ezután felöntjük a kókusztejjel és a paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal és curry porral, majd puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd 1-2 percig még főzzük.
Megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesítünk.
Közben elkészítjük a nokedlit.
A sóval elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleütjük a tojásokat, és a vízzel együtt összekeverjük. A vizet csak kisebb adagokba adjuk hozzá, mert a tojás nagyságától függően előfordulhat hogy nem lesz szükség a 3 dl vízre. Nem kell túl sokat keverni, mert akkor a massza nyúlós lesz. Ragacsos, sűrűn folyó tésztát kell kapjunk.
A nokedliszaggatóban több részletben beleöntjük a tésztát, és a fövő vízbe szaggatjuk. Párszor belekavarunk, hogy a nokedlik ne ragadjak össze, majd ha feljöttek a víz felszínére 2 percet még hagyjuk, majd szűrőkanállal kivesszük és hideg folyó víz alatt leöblítjük. Egy edénybe szedjük és elkavarjuk 1 ek olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése