Amikor beáll az ősz, elég sok almás és körtés sütemény készül nálunk. Van a tarsolyomban már 3 almás süti ami vár hogy felkerüljön a blogra, de előbb legyen ez a csokoládés-körtés sütemény. A receptet itt találtam, tortaformában megsütve, de picit módosítva rajta, a múlt hétvégén elkészült nálunk is. Ajánlom nektek is kipróbálásra, mert nem hogy csak finom, de nagyon egyszerű elkészíteni is. :)
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek tejföl
- 1 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
+ 3 darab körte
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük az átszitált lisztet a sóval és a sütőporral.
Egy bögrébe elkeverjük a tejfölt a tejjel.
A körtéket megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházukat kivájjuk, majd felvágjuk szeletekre.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is egyenként hozzáadva tovább habosítjuk.
Ezután hozzákeverjük az olvasztott és langyosra hűlt csokoládét.
Végül a lisztes keveréket a tejfölös tejjel váltakozva a masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt 24x29 cm nagyságú tepsibe simítjuk és tetejét kirakjuk a körte szeletekkel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Egyre inkább előnyben részesítem az egyszerűen, gyorsan elkészíthető sütiket, s ez is olyan! Tetszik, elteszem a receptet! :-) Szerintem almával is finom lehet, vagy őszibarackkal...
VálaszTörlés