2017. november 3., péntek

Sütőben sült zöldségek (édesburgonya, cékla, sárgarépa)


Mostanában egyre többször fordul elő a konyhámban az édesburgonya és a cékla. Köretként, pürésítve vagy sülve, akár más zöldségek társaságában, smoothie-ban, sőt még süteményekben is csempészek bele. Szeretjük mindkét zöldséget, bárhogyan is legyen elkészítve. Sütőben sülve, egy egészségesebb alternatíva az olajban sült krumpli helyett.

Sültek mellé, vagy önmagában, különböző mártogatóssal kínáljuk.

Hozzávalók 3-4 főre:

- 1 nagy édesburgonya
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab cékla
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és kb. 0,5 cm vastagságú hasábokra vágjuk.

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a zöldséghasábokat az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz (egy rétegben) és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 15 perc elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a zöldséghasábokat, és süssük további 10-15 percet.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése