Sültek mellé, vagy önmagában, különböző mártogatóssal kínáljuk.
Hozzávalók 3-4 főre:
- 1 nagy édesburgonya
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab cékla
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és kb. 0,5 cm vastagságú hasábokra vágjuk.
Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a zöldséghasábokat az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz (egy rétegben) és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 15 perc elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a zöldséghasábokat, és süssük további 10-15 percet.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése