2017. november 15., szerda

Borzas Kata


Egy újabb kipróbált sütemény recept Gabicsek konyhájából, a borzas Kata, ami szintén jelesen vizsgázott. Omlós tészta, finom sárgabarack lekváros diós töltelék, egyszerű és gyors elkészítés, egy szóval tökéletes. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 tojássárga
- kb. 1 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez:

- 2 tojásfehérje
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg dió
- 3 ek barack lekvár

Elkészítés: 

Tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a citrom reszelt héját, és elkeverjük, majd a kockára vágott vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom levet és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.
Két egyforma részre osztjuk, cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagolva 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény habot nem kapunk.
Óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a baracklekvárt, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.

Kivesszük a mélyhűtőből az egyik tésztacipót és nagy lyukú reszelőn egy sütőpapírral bélelt tepsibe (24x29 cm) reszeljük.
Rásimítjuk a diós habot, majd a másik tésztadarabot ráreszeljük a habra.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése