2017. november 21., kedd

Zebra muffin


A zebratorta kistestvére ez a mini zebra muffin, ami pont olyan mutatós és egyszerű elkészíteni, mint a mindenki által ismert zebratorta. Talán egy kicsit időigényes amíg kiskanállal beleadagoljuk a formába a tésztamasszát, de szerintem nem olyan vészes, megéri rászánni az időt.
Az alább felsorolt hozzávalókból 12 darab zebra muffin lett.

Hozzávalók:

- 3 tojás
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 0,9 dkg vaj
- 1 dl tej
- 23 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1,5 ek kakaópor
- 1,5 ek víz

Elkészítés:

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, majd a vajat is hozzáadva tovább habosítjuk. Több részletbe, váltakozva hozzákeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd fellazítjuk pár evőkanálnyi tojáshabbal. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a megmaradt tojásfehérje habot, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
Kétfelé osztjuk a tésztát, és az egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport és a vizet.

A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal.
Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire tesszük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell.

A mélyedés aljába, középre, teszünk egy teáskanállal a fehér masszából, majd erre jön 1 teáskanál kakaós massza. A tésztát nem kell elkenni, és mindig az előző közepébe kell tenni az újabb kanál tésztát! Addig adagoljuk a masszát, amíg el nem fogy mind a fehér, mind a kakaós massza.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.

3 megjegyzés:

  1. De mutatósak lettek, jó régen volt műsoron a zebratorta akkor én is elkészítettem és azóta sem:-))

    VálaszTörlés
  2. Imádom ezt a receptet! Mindig szépen sikerül és nagy sikert arat. Ha torta formában szeretnèm sütni, akkor elég ez az adag? Vagy duplát keverjek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika, nagyon örülök ennek! :) Köszönöm a visszajelzést! Torta formában készült zebratorta recept is szerepel már a blogon, amit a következő linken érhetsz el: https://abroszra-valo.blogspot.ro/2014/02/zebratorta.html
      Sok sikert hozzá és szép hétvégét kívánok. :)

      Törlés