2014. április 17., csütörtök

Zabfalatok



Ezt a kekszet is Trollanyunál láttam meg, igaz ő csokit is tett bele, nekem nem volt itthon, így az kimaradt. Szerintem csoki nélkül is nagyon finom, nekünk legalábbis nagyon ízlett. Reggelire kávé mellé, smoothie-val, kiránduláskor vagy csak úgy tökéletes nassolni való.;)

Hozzávalók kb. 65 darabhoz:

- 10 dkg liszt
- 5 dkg keményítő
- 20 dkg őrölt zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg puha vaj
- 1 tojás

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba szórjuk, elmorzsoljuk benne a vajat és a tojással együtt egyneművé dolgozzuk.
Ezután folpackba csomagoljuk és a hűtőbe pihentetjük fél órát.

A hűtőből kivéve a tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.


1 megjegyzés:

  1. Jól néz ki! Én már jobban szeretem ezt, mint a bolti verziót! :)

    VálaszTörlés