2014. április 29., kedd

BanángolyóEgy újabb blogkóstolós játék, csak ezúttal egy kicsit "nyomozni" is kellett, nem volt olyan egyszerű, hogy mit is készítsünk. Linyah hirdette meg és ha ügyesek vagyunk és a fortuna is úgy akarja, akkor Hannah Swensen könyveket lehet nyerni. :) Még nem késő, holnap éjfélig lehet jelentkezni, nézzetek be Linyah-hoz, hátha kedvet kaptok ti is a játékhoz. :)
Szóval, egy kis nyomozás után eljutottam a banános sütikhez, férjet hívtam segítségül, hogy mit is készítsek, mivel én nem szeretem a banánt. A banángolyók és banánhab között vacilláltunk, végül a banángolyók mellett döntöttünk. Egy kicsit módosítottam a hozzávalók mennyiségén, nekem csak 2 kisebb banánom volt itthon, ahhoz mérten adagoltam a többi hozzávalót. Porcukrot kevesebbet tettem bele, férj azt mondta, hogy elég édes a banán és nem kell több bele, valamint elég volt 10 dkg darált keksz ahhoz hogy jól formázható legyen. Biztos finom volt, mert a férjem egy délután eltüntette az összes golyót. :D

Hozzávalók 15 db. 20 grammos golyóhoz:

- 2 db banán (20 dkg tisztán mérve)
- 10 dkg darált keksz
- 1-2 ek porcukor

+ 12 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

A banánt megpucoljuk, karikákra vágjuk és villával összetörjük.

Egy tálba tesszük az összes hozzávalót és összedolgozzuk. Diónyi golyókat formálunk belőle és egyenként kókuszreszelékbe forgatjuk.


4 megjegyzés:

  1. Hű micsoda finomság! Nekem a banánból jöhet bármikor bármennyi :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet imádom a banánt! Mint Katalin mondja nekem is jöhet bármilyen formában :-) Szép kis golyók lettek!

    VálaszTörlés
  3. Micsoda finomság! Valamikor hasonlót én is készítettem.

    VálaszTörlés