2014. április 29., kedd

Banángolyó



Egy újabb blogkóstolós játék, csak ezúttal egy kicsit "nyomozni" is kellett, nem volt olyan egyszerű, hogy mit is készítsünk. Linyah hirdette meg és ha ügyesek vagyunk és a fortuna is úgy akarja, akkor Hannah Swensen könyveket lehet nyerni. :) Még nem késő, holnap éjfélig lehet jelentkezni, nézzetek be Linyah-hoz, hátha kedvet kaptok ti is a játékhoz. :)
Szóval, egy kis nyomozás után eljutottam a banános sütikhez, férjet hívtam segítségül, hogy mit is készítsek, mivel én nem szeretem a banánt. A banángolyók és banánhab között vacilláltunk, végül a banángolyók mellett döntöttünk. Egy kicsit módosítottam a hozzávalók mennyiségén, nekem csak 2 kisebb banánom volt itthon, ahhoz mérten adagoltam a többi hozzávalót. Porcukrot kevesebbet tettem bele, férj azt mondta, hogy elég édes a banán és nem kell több bele, valamint elég volt 10 dkg darált keksz ahhoz hogy jól formázható legyen. Biztos finom volt, mert a férjem egy délután eltüntette az összes golyót. :D

Hozzávalók 15 db. 20 grammos golyóhoz:

- 2 db banán (20 dkg tisztán mérve)
- 10 dkg darált keksz
- 1-2 ek porcukor

+ 12 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

A banánt megpucoljuk, karikákra vágjuk és villával összetörjük.

Egy tálba tesszük az összes hozzávalót és összedolgozzuk. Diónyi golyókat formálunk belőle és egyenként kókuszreszelékbe forgatjuk.


4 megjegyzés:

  1. Hű micsoda finomság! Nekem a banánból jöhet bármikor bármennyi :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet imádom a banánt! Mint Katalin mondja nekem is jöhet bármilyen formában :-) Szép kis golyók lettek!

    VálaszTörlés
  3. Ez pofonegyszerű és finom!! :)

    VálaszTörlés
  4. Micsoda finomság! Valamikor hasonlót én is készítettem.

    VálaszTörlés