Csokikedvelőknek kötelező kipróbálni! :)
Hozzávalók a csokihabhoz:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek víz
- 2 db tojás
- 3 dkg porcukor
Hozzávalók a fehércsokis tejfölkrémhez:
- 5 dkg fehércsoki
- 12,5 dl tejföl
- ízlés szerint porcukor (én nem tettem bele)
Elkészítés:
Egy összehajtott gézre vagy sűrű szövésű anyagra borítjuk a tejfölt. Összecsomózzuk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére és egy mélyebb lábasra tesszük. Amíg elkészítjük a csokihabot, addig hagyjuk csöpögni. Esetleg, ha hígabb lenne a tejföl, akkor egy kicsit hosszabb időre is odatehetjük csöpögni, kb. 1-2 órát.
Az étcsokit a vízzel együtt gőzfürdőn megolvasztjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat is.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékhez.
Az így kapott csokihabot poharakba kanalazzuk.
A lecsöpögtetett tejfölt kihabosítjuk a gőzfürdőn megolvasztott fehércsokival, és a poharakba kanalazott csokihabot díszítjük vele.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Nagyon mutatós desszert és finom lehet, én is el tudnám képzelni az ünnepi asztalon:)
VálaszTörlésJujj, ebbe én is beleszerettem... itt is gyönyörű! :)
VálaszTörlésNekem nagyon ízlik és guszta lett nálad is :)
VálaszTörlés