Gondolom a kép láttán rá jöttetek, hogy a saláta nem az igazi recept szerint készült, de így is nagyon finom volt.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fej fejes saláta,
- egy fél kisebb káposzta,
- 2 paradicsom,
- 2-3 zöldhagyma,
- kb. 150 g csirkemell,
- 1 krumpli,
- 2 szeletből kenyér kockák,
- reszelt sajt,
- 2-3 gerezd fokhagyma
Öntethez:
- 150 g natúr joghurt
- 2 evőkanál citrom leve,
- petrezselyem zöld,
- 1-2 cikk fokhagyma.
Elkészítés:Először is meghámozzuk a krumplit, megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk fel, majd só, bors, egy kis citromlé és egy cikk foghagymával ízesítjük. A kenyér szeletet centis kocka darabkákra vágjuk (tanácsos a széleit levágni). Amikor mind ezzel elkészültünk, egy serpenyőben belehelyezzük a kockára vágott krumplit, a csíkokra vágott csirkemellet és a kenyér darabkákat, 2 cikk apróra vágott foghagymát a tetejére szórunk majd meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.
Betesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, közbe ne felejtsük el figyelni és megmozgatni, ne hogy odakapja. Amikor kész, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
Amíg a sütőben lévők pirulnak, előkészítjük a zöldségeket.
Megmossuk a zöldségeket, majd a salátát a tányérra helyezzük.
Felvágjuk a káposztát vékony csíkokra, és ráhelyezzük a salátára, majd a kockára vágott paradicsom következik.
A zöld hagymát karikákra vágjuk, majd ezt is ráhelyezzük a salátára, majd a már kihűlt csirkemellet, a krumplit és a krutonokat, majd megszórjuk egy kis sajttal.
Az öntet elkészítése:
Nagyon egyszerű és könnyű öntet: a joghurtban egy evőkanál citromlevet, 1-2 cikk foghagymát és apróra vágott petrezselyemzöldet teszünk, majd jól összekeverjük és ráöntjük a salátára.
JÓ ÉTVÁGYAT!