2011. június 22., szerda

Töltött tojás tartár mártással


A töltött tojás elég könnyen és gyorsan elkészíthető étel, és felszolgálható akár előételként,  hidegtál részeként akár másodikként, de vacsorára és reggelire is fogyasztható.

 Hozzávalók a töltelékhez:

- 5 db tojássárgája
- 10 dkg kenőmájas
- 1 ek mustár
- 1 tk kanál vaj/margarin
- só, őrölt bors
- apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Keményre főzzük a tojásokat sós vízben (amikor kezd főni a víz még hagyom 5-6 percet, hogy jó kemény legyen). Amikor kész hideg vízben lehűtjük, majd a héját leszedjük és kettévágjuk (lehet hosszan vagy keresztbe). Kiszedjük a kemény sárgáját, és hozzáadjuk a májast, mustárt, margarint majd villával összetörjük és jó simára keverjük. A sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.









                                    Az így kapott töltelékkel megtöltjük az üres tojásfehérje üregeket.

Hozzávalók a tartármártáshoz:

- 1 tojássárga
- 1 tk mustár
- 3 ek olaj
- 3 dl tejföl
- apóra vágott 3-4 darab 4-6 cm hosszúságú savanyú uborka
- só, pici cukor

A nyers tojássárgát összekavarjuk a mustárral és az olajjal, ugyanúgy mintha majonézt készítenénk, csak nem teszünk bele annyi olajat.









                                    Majd hozzáadjuk a tejfölet, jól elkavarjuk és ízesítjük sóval, pici cukorral és az apróra vágott savanyú uborkával (esetleg lehet bele tenni egy kis tárkonyt is).


Az így elkészült mártásba belehelyezzük a töltött tojásokat, megszúrjuk egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel, betesszük a hűtőbe egy fél órára és már lehet is fogyasztani.



                                                       Jó étvágyat :)

2 megjegyzés:

  1. Köszi hogy megosztottad a receptet nagyon jól hangzik már rég kiszeretném próbálni a töltött tojást de még eddig nem volt úgy időm.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon könnyű elkészíteni, remélem fog ízleni is!

    VálaszTörlés