2011. június 29., szerda

Friss zöldségleves


Semminél sem jobb egy friss zöldségekből főzött finom zöldségleves :)

Hozzávalók:

- 2  murok (sárgarépa)
- 2 petrezselyem gyökér
- 1 zsenge karalábé
- 20 dkg karfiol
- 1 fej sárga hagyma
- 1 fél zöldpaprika
- 1 fél hámozott paradicsom

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket, majd a murkot, petrezselymet kockára (vagy tetszés szerint karikára) vágjuk, és az apróra vágott hagymával egy kis olajjal odatesszük dinsztelni.










                Amikor megvan, akkor hozzáadjuk a már lehámozott és kockára vágott paradicsomot (ha leforrázzuk forró vízzel, akkor sokkal könnyebben lejön a héja), és kb. 1-2 percig még dinszteljük, majd feltöltjük 1 l vízzel, és beletesszük a kockára vágott karalábét és a fél zöldpaprikát, 10 szem borsót és sózzuk.










                Amíg ezek főnnek, kockákra vágjuk a már lehámozott krumplit, majd a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
Hozzátöltünk még 1 1/2- 2 l vizet és födő alatt, lassú lángon hagyjuk hogy főjön.

Megkóstoljuk a murkot, és ha már eléggé megvan, akkor beletesszük a karfiolt és a krumplit.
A végén apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, meg ha még kell egy kis sóval.

                                                       Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése