2011. október 6., csütörtök

Márványos habcsók



TücsökBogárnál láttam a márványos habcsókot és nagyon megtetszett.
Nem volt itthon étcsoki, így helyette mogyorókrémet használtam és nagyon jó lett így is!
Sajnos képeket nem igen tudtam készíteni, csak amikor kivettem a sütőből, mert amire arra került volna a sor, már csak pár darab maradt. Finom volt, így hamar elfogyott. :)

Hozzávalók 25 darabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 2-3 ek mogyorókrém

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt.

A porcukrot szitáljuk át.

A fehérjéket kezdjük el felverni robotgéppel. Amikor már jó közepesen felverődött,  kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Az utolsó kanál porcukorhoz adjuk hozzá a keményítőt és így adjuk a habhoz.

2 ek mogyorókrémet egy kis tálikóba teszünk és a mikrohullámú sütőbe megolvasztjuk (vigyázzunk, ne melegítsük fel túl erőssen, kb.45 mp elegendő). Az olvasztott krémet egy zacskóba töltjük és egy nagyon pici lyukat vágunk az egyik sarkán. Rajzoljunk köröket a kemény hab tetejére, majd egy fogvájóval bele kevergetjük a krémet spirál erezetet rajzolva.

Két evőkanál segítségével a felső krémes rétegből tegyünk halmokat sütőpapíros (vagy szilikonlap) tepsire. A fehér habra újra olvasztott mogyorókrémet csurgatunk majd bele kevergetjük és tepsire tesszük a halmokat. Addig ismételjük, amíg elfogy a hab.

Sütőbe tesszük, 35-40 perc alatt készre szárítjuk a habcsókokat.


7 megjegyzés:

  1. Ez valóban nagyon finom lehetett, guszta !

    VálaszTörlés
  2. Milyen kis szépek lettek :))

    VálaszTörlés
  3. @Lányok, köszönöm! :)

    @Krisz, igen, jó puha belül de nem ragacsos.

    VálaszTörlés
  4. Ez tényleg finom!!! Én is megsütöttem Tücsök Bogártól, sőt már kétszer! Nagyon szépek lettek a te csókjaid is! :D

    VálaszTörlés
  5. @Barbi, köszi szépen! Én se most sütöttem utoljára az biztos. :P

    VálaszTörlés