2011. október 15., szombat
Citromos és rozmaringos csirkemell csíkok
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 2 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 2 tk örölt rozmaringpor
- 1 ek só
- 2 ek olivaolaj
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemellet és felvágjuk 2x6 cm-es csíkokra.
A sót, rozmaringport és a reszelt citrom héját egy tálikóba tesszük és összekavarjuk. A csirkemell csíkokat beleforgatjuk majd a citromlével elkevert olívaolajjal meglocsoljuk és kb. 30 percig állni hagyjuk (szerintem minél több időt hagyjuk annál finomabb lesz). Én addig hagytam amíg elkészítettem a köretet.
Ezután egy teflonserpenyőben olaj nélkül kb. 5 perc alatt megsütöttem.
Rizzsel és mexikói zöldségkeverékkel tálaltuk.
Ilyen egyszerű, de annál finomabb vacsoránk volt a tegnap. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Valóban egyszerű, de nagyon finom étel:)Nagyon szeretem a citromos csirkét, a rozmaring meg nagyon passzol hozzá.
VálaszTörlésNagyon finom lehet. A tálalás valahogy cicikre emlékeztet, bocsi... ;DDDDDD
VálaszTörlésNagyon tetszik a tálalásod! Már csak a látvány miatt is kérnék belőle ;))
VálaszTörlésEzt ahogy van , most azonnal felzabálnám, annyira kívánatos!
VálaszTörlés