TücsökBogárnál láttam a márványos habcsókot és nagyon megtetszett.
Nem volt itthon étcsoki, így helyette mogyorókrémet használtam és nagyon jó lett így is!
Sajnos képeket nem igen tudtam készíteni, csak amikor kivettem a sütőből, mert amire arra került volna a sor, már csak pár darab maradt. Finom volt, így hamar elfogyott. :)
Hozzávalók 25 darabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 2-3 ek mogyorókrém
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt.
A porcukrot szitáljuk át.
A fehérjéket kezdjük el felverni robotgéppel. Amikor már jó közepesen felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Az utolsó kanál porcukorhoz adjuk hozzá a keményítőt és így adjuk a habhoz.
2 ek mogyorókrémet egy kis tálikóba teszünk és a mikrohullámú sütőbe megolvasztjuk (vigyázzunk, ne melegítsük fel túl erőssen, kb.45 mp elegendő). Az olvasztott krémet egy zacskóba töltjük és egy nagyon pici lyukat vágunk az egyik sarkán. Rajzoljunk köröket a kemény hab tetejére, majd egy fogvájóval bele kevergetjük a krémet spirál erezetet rajzolva.
Két evőkanál segítségével a felső krémes rétegből tegyünk halmokat sütőpapíros (vagy szilikonlap) tepsire. A fehér habra újra olvasztott mogyorókrémet csurgatunk majd bele kevergetjük és tepsire tesszük a halmokat. Addig ismételjük, amíg elfogy a hab.
Sütőbe tesszük, 35-40 perc alatt készre szárítjuk a habcsókokat.
Ez valóban nagyon finom lehetett, guszta !
VálaszTörlésNagyon jók lettek! Ez puha belül?
VálaszTörlésNagyon szépek lettek.
VálaszTörlésMilyen kis szépek lettek :))
VálaszTörlés@Lányok, köszönöm! :)
VálaszTörlés@Krisz, igen, jó puha belül de nem ragacsos.
Ez tényleg finom!!! Én is megsütöttem Tücsök Bogártól, sőt már kétszer! Nagyon szépek lettek a te csókjaid is! :D
VálaszTörlés@Barbi, köszi szépen! Én se most sütöttem utoljára az biztos. :P
VálaszTörlés