2011. szeptember 21., szerda

Szélesmetélt sült paprika szósszal és szalonna pörccel



Csak annyit tudok mondani, hogy aki szereti a sült paprika ízét az mindenképp próbálja ki, mert nagyon finom!!!

Hozzávalók:


- 3 darab sült paprika (nekem kápia)
- egy fél csipős paprika
- 250 ml házi paradicsomlé
- kisebb fej hagyma
- 2 vágás székely szalonna
- 20 dkg szélesmetélt tészta

Elkészítés:

Mivel nekem fagyasztót sült paprikám volt, csak kikellett olvasszam és máris készíthettem a szószt.
De ha nyers paprikából készítjük akkor itt megtalálható a sült paprika készítése, és pucolása.

Felvágjuk apróra a hagymát, egy kis olajjal odateszük párolni. A paprikákat kicsumázzuk, felvágjuk kisebb darabokban, a csípős paprika felét felvágjuk vékony szeletekre, majd ráteszük a hagymára, és pároljuk egy pár percet.
Felöntjük a paradicsomlével, lefödjük és pároljuk még kb. 5 percig.










                Amíg pároljuk a paprikát, addig a szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük belőle a zsiradékot, a szalonna pörcöt pedig félre tesszük.
Amikor kész a paprika levesszük tűzről és bot mixerrel pépesítjük.

Közbe a tésztát is megföztük olajos, sós vizbe. A megfőtt tésztát leszűrjük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Összelehet keverni a szósszal, majd a tetejét megszórni a szalonna pörcökkel, vagy egy tálba kitenni a tésztát, leönteni a szósszal, majd így megszórni a szalonna pörcökkel. Kinek hogy tetszik/ízlik jobban.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas a sültpaprika szósz, ki fogom próbálni. Finom ételt kreáltál. :)))

    VálaszTörlés
  2. @Adela, igen....nagyon finom volt, már tervezem a következőt!

    @Petra,köszönöm! Remélem ízleni fog Nektek is! :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás, én is fontolgattam már ilyesmit.

    VálaszTörlés