Hozzávalók:
- 1 csicseriborsó konzerv (25 dkg)
- 40 dkg gomba
- 1 vörös hagyma
- 2 cikk fokhagyma,
- 1 evőkanál paprikakrém
- 4 evőkanál olaj
- 1,5 dl paradicsomlé
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- só, bors, fűszerpaprika
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.
A megtisztított és felszeletelt gombát az olajon megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük és felhasználásig félretesszük.
Ugyanabban az edényben, a visszamaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a csicseriborsót, majd ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával.
Visszatesszük a gombát, felöntjük 1 dl paradicsomlével, alaposan összeforgatjuk és összeforraljuk.
Az étkezési keményítőt csomómentesre kavarjuk a megmaradt paradicsomlével, ráöntjük a csicseriborsós ragura és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
Legvégül rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A csicseriborsó még nem jutott be a konyhánkba, még sose ettem. De hát ilyen egyszerű és guszta étel láttán csak rávesztek a megkóstolására! :-)
VálaszTörlésNagyon guszta! Csicseriborsót még én sem ettem, nekem is meg kéne már kóstolni. Mihez hasonlít az íze?
VálaszTörlésNekem nagyon hajaz a gesztenyére. Én szeretem.
TörlésNekem legjobban a fehérbabra hadonlít ízre és állagra is. Mi szeretjük. Nagyon finom. Sokféleképp el lehet készíteni
TörlésKöszönöm Gerdi és Katalin! :) Én is nem rég fedeztem fel a csicseriborsót, s azóta igyekszem minél többször belecsempészni az ételekbe, nekem nagyon ízlik. Az íze kellemes, a dióéhoz hasonló. Szép hétvégét Nektek! :)
VálaszTörlés