Hozzávalók a tésztához:
- 8,5 dkg vaj
- 1/2 bögre cukor (11 dkg)
- 3 ek kakaópor
- 5 ek forró víz
- 1 csipet só
- 3/4 bögre liszt (13 dkg)
- 1/2 kk sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 kisebb tojás
- 1/4 bögre tejföl
- 1 tk vanília kivonat
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1/4 bögre tejföl
- 1 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat a cukorral egy kisebb lábasba tesszük, majd alacsony hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor és vaj teljesen elolvad és egynemű lesz. Levesszük a lángról, áttöltjük egy másik edénybe és kihűtjük.
A kakaóport csomómentesre keverjük a forró vízzel.
Egy másik edénybe összekeverjük a lisztet, sót, sütőport és szódabikarbónát.
A kihűlt vajas-cukros keverékhez hozzáadjuk a tojást és simára keverjük. Hozzáadjuk a vízben feloldott kakaót, a lisztes keveréket, a tejfölt és vaníliát, majd egyneművé keverjük.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba.
A töltelékhez simára kavarunk minden hozzávalót, majd a kapszlikba levő masszára kanalazzuk, kb. 2 teáskanállal, és egy kés élével márványosítjuk a tetejét. Nekem nem sikerült túl szépen ez a folyamat, de sebaj, így is elfogyott mind az utolsó morzsáig.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom lehet ezzel a krémes töltelékkel!
VálaszTörlés