Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 cs. sütőpor
- 1 tk őrölt kardamom
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- 2 dl tej
+ 45 dkg sárgabarack, tisztán mérve
Hozzávalók a morzsához:
- 5 dkg barna cukor
- 3 dkg kis szemű zabpehely
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg hideg! vaj
Elkészítés:
Egy tálba szórjuk a lisztet, majd a csipet sóval, kardamommal és sütőporral elkeverjük.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk. Váltakozva hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet, majd egyneművé keverjük.
Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítjuk. Tetejét kirakjuk a megmosott, kimagozott és negyedelt barackokkal, a magházával felfele.
A morzsához a hozzávalókat kézzel gyorsan összedolgozzuk. NEM kell hogy összeálljon, a lényeg, hogy morzsás maradjon! Rászórjuk a barackra, majd előmelegíttet sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
De finom lehet! A sárgabarack és a dió jó párosítás volt :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Igen, nagyon finom. :)
TörlésSzuper jól hangzik, vajon őszibarackkal is jól harmonizálna?
VálaszTörlésSzerintem igen. :) Ha kipróbáltad majd írd meg milyen lett. :)
TörlésÉn őszibarackkal kipróbáltam, nagyon szuper! :) Köszi a receptet. :)
VálaszTörlés