2018. március 16., péntek

Bounty brownie torta


Az előző bejegyzésnél említettem, hogy a férjem születésnapjára két tortával készültem. A cukkinis-szilvalekváros torta mellett, készítettem egy bounty brownie tortát is, hisz a Bounty csoki a kedvence és ezzel is neki szerettem volna kedveskedni. A receptet itt találtam, és mint máskor is, az egyszerűsége fogott meg. Igaz nem torta formában volt megsütve, de egy kicsit módosítva a hozzávalók mennyiségén én egy 20 cm-es kerek formában készítettem el. Egy dologra kell csak figyelnünk, hogy a brownie alapot ne süssük túl, a többi már gyerekjáték. :)
Ha Ti is nagy Bounty rajongók vagytok, készítsétek el ezt a bounty brownie tortát, garantálom, hogy nem fogtok csalódni benne. nagyon finom. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 10 dkg étcsokoládé
- 9 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 1 tk vanília paszta

Hozzávalók a kókuszos réteghez:

-  2,5 dl cukrozott sűrített tej
- 20 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a ganache-hoz:

- 10 dkg tejcsokoládé
- 8 dkg tejszín

Elkészítés:

A brownie-hoz a vajat a kisebb darabokra tördelt csokoládéval vízgőz fölött vagy mikróba összeolvasszuk (szép fényes, selymes kell legyen). Félretesszük, amíg elkészülünk a többi hozzávalóval.

A lisztet, a sót és a kakaóport egy tálba szitáljuk és elvegyítjük.

A tojásokat a cukorral és a vanília pasztával habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Kisebb fokozatra állítjuk a mixert, és vékony sugárba hozzákeverjük a vajas csokit.
Amikor egynemű lett a massza, egy spatula vagy fakanál segítségével beleforgatjuk a lisztes keveréket is.

Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd belesimítjuk a brownie masszát.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

A sütőből kivéve, a formában hagyva kihűtjük. Ezután egy éles, vékony pengéjű késsel óvatosan körbevágjuk, levesszük a torta forma karimáját, és a sütemény aljáról lehúzzuk a sütőpapírt.
Megtisztítjuk a torta formát, kibéleljük folpack fóliával, majd visszahelyezzük a browniet.

A krémhez a sűrített tejet összekeverjük a kókuszreszelékkel, majd a formában levő brownie tetejére egyengetjük (óvatosan rányomkodjuk). Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

A tejszínt forrásig melegítjük, majd ráöntjük a darabokra tördelt csokoládéra, és addig kavargatjuk amíg a csoki teljesen felolvad.

Levesszük a torta forma karimáját, óvatosan lehúzzuk a fóliát és a kókuszos krém tetejére öntjük a ganache-t, megszórjuk kevés kókuszreszelékkel majd hűtőbe tesszük dermedésig.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és igen finom lehetett! Elteszem ezt a receptet magamnak jól jön mikor szükség van rá:-))

    VálaszTörlés
  2. Szép lett a torta! Mindenképpen megér egy próbát, minden belevalóját szeretem! :-)

    VálaszTörlés