2018. július 12., csütörtök

Csicseriborsós csirkemell fűszeres paradicsomszószba


Egyszerűen elkészíthető, laktató fogás ez a csicseriborsós csirkemell fűszeres paradicsomszószban. Én konzerv csicseriborsót és paradicsomot használtam hozzá, hogy még gyorsabban készüljön el, de most, hogy lehet kapni friss, ízletes paradicsomot nyugodtan tegyünk azt bele. A csicseriborsót is lecserélhetjük száraz csicseriborsóra, amit egy éjszakára beáztatunk, majd kb. másfél órán át előfőzzük sós vízben.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

- 1 konzerv csicseriborsó ( 40 dkg)
- 40 dkg csirkemell filé
- só, bors
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 konzerv hámozott és darabolt paradicsom (26 dkg)
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk szárított kakukkfű
- 10 szem magnélküli fekete olívabogyó

+ apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Leöntjük a csicseriborsó levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük és hagyjuk lecsepegni.

A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a csirkekockákat a fűszer.

Egy serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

Ugyanabban a serpenyőben teszünk még 1 ek olajat majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, párszor átkavarjuk, majd mehet hozzá a lecsepegtetett csicseriborsó, a paradicsomlé és darabolt paradicsom is, majd alaposan összeforgatjuk.

Fűszerezzük a füstölt paprikával, a római köménnyel és a kakukkfűvel, majd az előresütött csirkekockákat is hozzáadva kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Megkóstoljuk, és ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk.

Végül a karikákra vágott olívabogyót is hozzáadjuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk.

Recept ötlete innen.

1 megjegyzés: