2019. július 5., péntek

Camembert sajtos perec



Többször említettem már, hogy a férjem nagy kedvence a camembert sajt és a sós ropogtatni valókat is nagyon szereti. Legutóbb camembert sajtos perecet készítettem az ő nagy örömére, ami, igen meglepően, még nekem is ízlett. Ezért merem bátran ajánlani ezt a camembert sajtos perecet azoknak is, akik nem nagy rajongói ennek a sajt félének, hisz nem érezhető túl intenzíven a sajt íze, csak kellemesen.

Hozzávalók (kb. 38 db-hoz):

- 25 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
- 5 dkg vaj
- 1 tk só
- 8 dkg camembert sajt
- 1/2 cs szárított élesztő
- 1 tojás
- kb. 1 dl kefir

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz

Tetejét megszórni: - 2 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal.
A camember sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelhetjük és hozzáadjuk a vajas liszthez. Rászórjuk a sót, a szárított élesztőt, majd a tojást is hozzáadva összedolgozzuk annyi kefirrel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.

Pihentetés nélkül, a tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott perecformával kiszúrjuk a pereceket. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgával, majd megszórjuk egy kevés durvára vágott dióbéllel.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése