2011. szeptember 29., csütörtök

Sült paprikás galuska paradicsomos csirke combbal



Nem tudtuk mit készítsünk ebédre, nagyon kedvünk sem volt főzni, de valamit csak kell enni.
Hirtelen eszembe jutott az Illéskrisznél látott spenótos galuska. Gyorsan megnéztem a fagyóba, hogy van-e spenótunk, de csak sült paprikát találtam. Gondoltam ezzel is finom lehet, az eddig elkészített sültpaprikás ételek mind ízlettek, biztos a galuskák is finomak lesznek. Volt még csirkecombunk is, úgy hogy össze állt a menü ebédre :)

Hozzávalók 2 személyre:


Paradicsomos csirke combokhoz:
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél paprika
- 1 paradicsom
- 250 ml házi paradicsomlé
- olaj
- só, bors
- 4 db comb


Galuskához:
- 1 db sült paprika (kb. 10 dkg)
- 1 egész tojás
- só
- liszt amennyit felvesz (nekem 8 ek)

Elkészítés:

Először elkészítjük a combokat.
Megpucoljuk a hagymát és a fokhagymát, megmossuk a zöldségeket, majd szeletkre vágjuk és egy tepsi/lábas aljára helyezzük. Meglocsoljuk kis olajjal, majd a sózot és borsozott csirke combokat rá rakjuk. Egy kis vizet alá öntünk, lefödjük alufoliával, majd a sütőbe tesszük kb. 25 percre.

Amíg sül a comb, elkészítjük a galuskákat.
Ha nincs fagyasztott sült paprikánk, akkor megmossuk, szárazra töröljük majd sütőlapon vagy a sütőben megsütjük a paprikát. Ha jól megsült, megsózzuk és félretesszük 10-15 percre, így sokkal könnyeben lehet majd lehuzni a héját. Ha már annyira meghült, hogy megtudjuk fogni, akkor a vizeskagyló fölött a száránál megfogjuk a paprikát és hámozzuk. Közben a vizsugár alá logatjuk, így sokkal könnyebben és jobban megtudjuk tisztitani az égett héjtól.
Elvágjuk, kiszedjük a magokat, és botmixerrel pépesítjük.
A tojást egy tálban beleütjük és elkavarjuk a sóval, majd 1-2 ek liszttel. Hozzáadjuk a sültpaprika péppet és még annyi lisztet, hogy galuska tésztát kapjunk. Jól kikeverjük a tészta masszát, majd olajos sós vízben kifözzük a galuskákat. Én teáskanállal szagattam bele a galuskákat a vizbe.

Közbe megnézzük a combokat is, levesszük az alufóliát, leöntjük házi paradicsomlével, majd visszateszük a sütőbe még 10 percre.

Ha megvannak a galuskák, leszürjük, tálba ötjük és meglocsoljuk a paradicsomos lével a már megsült comboktól, és elkeverjük.

Egy tányéra szedjük a galuska felét, majd mellé 1-2 combot, attól függ ki mennyire éhes :P, és melegen fogyasztjuk.




4 megjegyzés:

  1. Biztos finom volt, a sült paprika isteni.

    VálaszTörlés
  2. Hmmmmmmmmmmmmmmmmm. ebből én is kérek... Kukkants be hozzám egy díjjal várlak!

    VálaszTörlés
  3. @Kati, biza finom volt! :) Nekem is nagy kedvencem lett a sült paprika.

    @Panna, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik ez az összeállítás! Jöhet!!! ;DDD

    VálaszTörlés