Hozzávalók 16 darabhoz:
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 tojás
- 12 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgákat a két féle cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajat és csomómentesre kavarjuk (én végig a robotgépet használtam).
Ezután hozzáadjuk a sót, a reszelt citrom héjat és a tejjel jól eldolgozzuk, majd a sütőporral elkevert liszthez adjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
A gofrisütőt felmelegítjük.
A legelején beolajoztam egy kicsit a sütőt, utána már nem kellett.
A sütési idő a sütök teljesítményétől függ.
Porcukorral, lekvárral, pudinggal vagy nutellával tálaljuk.
Nagyon guszta és kóstoltam már finom is! A háztartásomban még ez a készülék hiányzik így én még nem is sütöttem!:-(
VálaszTörlésÉva, szerintem a palacsintasütőben is meglehet sütni.
VálaszTörlésRemélem hamarosan neked is lesz gofrisütőd! :)
Nagyon guszták lettek:) Nekem van gofri sütőm, mégis olyan ritkán készítek, pedig finom, gyors desszert.
VálaszTörlésKöszönöm @Trollanyu!
VálaszTörlésSajnos én is nagyon ritkán készítek, talán egyszer vagy kétszer egy évben. :(
Szépek lettek! Jó ötletet adtál, ünnepekkor bevetem. :)
VálaszTörlésLehet kipróbálom majd a recepteddel, mert az enyémből annyi, de annyi sül ki, hogy nem bírok rá :D
VálaszTörlés