Karácsonyra készítettem ezeket a kis sós kifliket, de olyan sok lett belőle, hogy még Szilveszterre is maradt. Egy kicsit időigényes a kiflik megformálása, meg azért türelemre is szükség van, de szerintem megéri a fáradozást, mert nagyon finom. Esetleg lehet pereceket szaggatni, vagy rudakat kivágni és akkor sokkal hamar menne.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 1,5 tk só
- 1,5 őrölt kömény
- 1 csapott ek cukor
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
A langyos tejben elkavarjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és langyos helyre tesszük 20 percig.
A liszttel elkavarjuk a sót és a köményt, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a tojást is hozzáadjuk, majd egy kis fészket alakítunk ki a közepébe, ahova a felfutott élesztőt töltjük és tésztát gyúrunk belőle.
2 cipóra osztjuk a tésztát, mert így könnyebb lesz dolgozni vele.
NEM KELL KELESZTENI A TÉSZTÁT!
A kifliket lekenjük egy kis tejjel elkavart tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
De aranyos kis falatkák ! Valahogy én a süteményeknél a kicsi falatokat jobban szeretem. Guszta és nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon guszták!
VálaszTörlésÉn is szeretem az ilyeneket, nagyon guszta:)
VálaszTörlésOlyan helyesek! Finomak lehetnek.
VálaszTörlésNagyon kis aranyosak, jó ötlet így vágni a kis egyforma háromszögeket :)
VálaszTörlésNagyon aranyosak és guszták:)) Ha utólag megengeded, elmentettem. Most sósakat sütögetnék.:))
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok! :)
VálaszTörlésÉva, én is jobban szeretem az apró süteményeket, mintha többnek tűnnének és tovább tartanának. :)
Tücsi, örvendek hogy tetszik a recept. Remélem fog ízleni is! :)