2012. április 27., péntek

Non-plus ultra



Hozzávalók a tésztához:

- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 3 tojássárga
- 4 dkg cukor+1 vaníliás cukor

Hozzávalók a fehér habhoz:

- 3 tojásfehérje
- 20 dkg vaníliás cukor

+ barack lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A hűtőből kivéve késfoknyi vékonyra nyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.

A tojásfehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.










        Habzsákba töltjük a habot és a tésztakorongok tetejére nyomjuk.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk.


18 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól mutatnak ahogy belepakoltad abba a kanálba! Nagyon guszta! Családunkban kedvenc, nagyon finom tud lenni!

    VálaszTörlés
  3. De jól sikerültek:) Ilyet sem sütöttem még sosem, valahogy kimaradt. Nm tudom, honnan ered ez a név, vajon tudja valaki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem próbáld ki, meglátod fogja szeretni a család. :)

      Én sem tudom, miért ez a tészta neve, de majd utána nézek és felteszem. DE csak jövő héten, mert most utazom el.

      Törlés
  4. Ötletes a fotód! A sütik meg igazán finomak! :)

    VálaszTörlés
  5. Kerestem már erre a sütire receptet, de ennek láttán már meg is álltam... Csodásak!!

    VálaszTörlés
  6. Pont a hétvégén akartam sütni, de jó hogy most van egy megbizató receptem

    VálaszTörlés
  7. Nonplus Ultra egy ókori római város(kr.e. 270-420) volt ahol ezt ették a gladiátorok a felavatási szertartásokon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen, köszönjük az infót!
      Esetleg tudnál adni egy forrást, ahol többet lehetne olvasni erről a dologról? Köszönöm! :)

      Törlés
  8. Elkészítettem és egyszerűen fantasztikus. Imádom!

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Szeretném kérdezni, hogy szerinted a cukrot milyen édesítővel helyettesíthetném? Illetve hogy rizslisztel működhet-e a linzer tészta? Köszönöm, ha segítesz. 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      Rizsliszttel még nem próbálkoztam, viszont olvastam gluténmentes oldalakon, hogy működik. Ha kipróbálod, szívesen olvasom a tapasztalataid ezzel kapcsolatosan.
      A cukrot helyettesítheted eritrittel, negyedannyi édesítővel vagy nyírfacukorral. Ennél a habos kakaóa kockánál megnézheted, hogy milyen lett a tojáshab eritrittel: http://abroszra-valo.blogspot.com/2020/04/habos-kakaos-kocka.html
      Ha még bármiben segítheted, nyugodtan írj. Szép délutánt!

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és segítséget. Mostmár bátrabban fogok hozzá!

      Törlés
    3. Nagyon szívesen! :)
      Csak bátran, biztos sikerülni fog!

      Törlés