2012. április 27., péntek
Non-plus ultra
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 3 tojássárga
- 4 dkg cukor+1 vaníliás cukor
Hozzávalók a fehér habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg vaníliás cukor
+ barack lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hűtőből kivéve késfoknyi vékonyra nyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
A tojásfehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
Habzsákba töltjük a habot és a tésztakorongok tetejére nyomjuk.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép lett!
VálaszTörlésKöszi szépen! :)
TörlésNagyon jól mutatnak ahogy belepakoltad abba a kanálba! Nagyon guszta! Családunkban kedvenc, nagyon finom tud lenni!
VálaszTörlésKöszi szépen, nekünk is nagy kedvenc. :)
TörlésDe jól sikerültek:) Ilyet sem sütöttem még sosem, valahogy kimaradt. Nm tudom, honnan ered ez a név, vajon tudja valaki?
VálaszTörlésSzerintem próbáld ki, meglátod fogja szeretni a család. :)
TörlésÉn sem tudom, miért ez a tészta neve, de majd utána nézek és felteszem. DE csak jövő héten, mert most utazom el.
Ötletes a fotód! A sütik meg igazán finomak! :)
VálaszTörlésKerestem már erre a sütire receptet, de ennek láttán már meg is álltam... Csodásak!!
VálaszTörlésPont a hétvégén akartam sütni, de jó hogy most van egy megbizató receptem
VálaszTörlésCsodás!!!
VálaszTörlésNonplus Ultra egy ókori római város(kr.e. 270-420) volt ahol ezt ették a gladiátorok a felavatási szertartásokon.
VálaszTörlésKedves Névtelen, köszönjük az infót!
TörlésEsetleg tudnál adni egy forrást, ahol többet lehetne olvasni erről a dologról? Köszönöm! :)
Elkészítettem és egyszerűen fantasztikus. Imádom!
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök. :)
TörlésSzia!
VálaszTörlésSzeretném kérdezni, hogy szerinted a cukrot milyen édesítővel helyettesíthetném? Illetve hogy rizslisztel működhet-e a linzer tészta? Köszönöm, ha segítesz. 🙂
Szia,
TörlésRizsliszttel még nem próbálkoztam, viszont olvastam gluténmentes oldalakon, hogy működik. Ha kipróbálod, szívesen olvasom a tapasztalataid ezzel kapcsolatosan.
A cukrot helyettesítheted eritrittel, negyedannyi édesítővel vagy nyírfacukorral. Ennél a habos kakaóa kockánál megnézheted, hogy milyen lett a tojáshab eritrittel: http://abroszra-valo.blogspot.com/2020/04/habos-kakaos-kocka.html
Ha még bármiben segítheted, nyugodtan írj. Szép délutánt!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és segítséget. Mostmár bátrabban fogok hozzá!
TörlésNagyon szívesen! :)
TörlésCsak bátran, biztos sikerülni fog!