2015. január 16., péntek

Egyszerű forró csokoládé



Még az ünnepek alatt készült, amikor egy kinti -20 fokos séta után, eléggé átfázva értünk haza, és valami meleg italra vágytunk. Nagyon finomnak és jónak bizonyult a forró csoki ötlete, a puha takaró alá bújva igen jól esett kortyolgatni a meleg csokis italt, ami kellemesen átjárta az egész testünket. :)

Hozzávalók 2 főre:

- 3 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg 74%-os étcsokoládé
- 1-2 tk méz
- csipetnyi só

Elkészítés:

A tejet a sóval, és tejszínnel kis lángon felmelegítjük. Levesszük a tűzről, beletesszük az apróra tördelt csokoládét és mézet, és addig kevergetjük egy kézi habverővel, amíg a csoki teljesen felolvad.
Bögrékbe/pohárba töltjük és máris kortyolgathatjuk. :)


1 megjegyzés: